Zápas proti Slovanu odohráme v špeciálnych retro dresoch, výťažok pôjde na Svetielko nádeje

Futbalisti FK Železiarne Podbrezová odohrajú zápas 13. kola Niké ligy proti Slovanu Bratislava v špeciálnych retro dresoch inšpirovaných sedemdesiatymi rokmi.

Stretnutie proti úradujúcemu majstrovi a účastníkovi hlavnej fázy Ligy majstrov sa odohrá v sobotu 2. novembra v Zelpo Aréne a bude mať aj charitatívny rozmer, nakoľko tieto špeciálne dresy, ktoré budú k dispozícii iba v limitovanej hranej edícii, pôjdu následne do dražby a výťažok poputuje na nadáciu Svetielko nádeje.

Dresy, v ktorých nastúpime na duel proti Slovanu budú mať žltú farbu, v akej hrával náš klub s vtedajším názvom Švermove železiarne Podbrezová v závere 60-tych a počas 70-tych rokov. Najväčším úspechom tohto obdobia bol postup do Slovenskej národnej ligy v sezóne 1969/70.

Týmto krokom nadväzujeme na aktivitu spred roka, keďže v 15. kole predošlého ročníka 2023/24 sme v Zelpo Aréne nastúpili takisto v retro dresoch proti Trnave. Vzhľadom na veľký úspech v dražbe a výbornú odozvu od širokej futbalovej verejnosti sme sa rozhodli zopakovať tento krok.

Následne pred zápasom proti Dunajskej Strede odovzdali bývalý kapitán Mikuláš Bakaľa a športový manažér Michal Budovec šek na 2000 € a pamätný dres FK Železiarne Podbrezová pre Svetielko nádeje, ktoré prevzali Ing. Igor Obšajsník, riaditeľ Svetielka nádeje a Ján Kolár, člen tímu Svetielka nádeje. Veríme, že suma bude tentoraz ešte vyššia.