Po výhre v Púchove sme postúpili do osemfinále Slovnaft Cupu

Futbalisti FK Železiarne Podbrezová vyhrali v stredajšom zápase 4. kola Slovnaft Cupu na pôde Púchova a postúpili do osemfinále.

MŠK Púchov – FK Železiarne Podbrezová 0:2 (0:1)

Góly: 16. Galčík, 77. Juritka

ŽK: Obšivan – Paraj

Diváci: 670

Rozhodovali: Malárik – Straka, Ralbovský

Podbrezová: Domaniský – Oravec (46. Markovič), Mrva, Lajčiak (66. Ďatko), Galčík (46. Yirajang), Deml, Paraj (46. Chyla), Juritka, Koštrna (C), Štefánik (72. Šubert), Kayode

Do stretnutia sme vstupovali v pozícii favorita a po štvrťhodine hry nás poslal do vedenia Roland Galčík. V ďalších desiatkach minút sa skóre nemenilo, ale poistku pridal tesne pred koncom Peter Juritka. Sieť síce napol aj Yirajang, ale jeho gól pre ofsajd neplatil. V bránke dostal v pohárovej súťaži priestor znova mladý Domaniský. Alex Lajčiak nastúpil v základnej zostave a prvý raz sa v áčku „Železiarov“ predstavil sedemnásťročný stredopoliar Samuel Šubert.

Podbrezová postúpila do osemfinále a v Slovnaft Cupe stále neinkasovala, keďže predtým vyradila Chlebnice (8:0) a Bobrov (9:0). S celkovým skóre 19:0 si teda počkáme na nášho ďalšieho súpera, ktorého nám pridelí žreb. Osemfinále má úradný hrací deň 6. novembra. Teraz sa už naša pozornosť sústredí na nedeľu, kedy nás čaká v Zlatých Moravciach zápas Niké ligy proti Komárnu.

Štefan Markulík: „Bol to náročný zápas na ťažkom teréne. Mohli sme rozhodnúť už skôr v prvom polčase, ale situácia, kedy sme išli sami na bránu nám z viacerých príčin nevyšla. Náskok sme nenavýšili, tým pádom domáci cítili počas druhého polčasu šancu, ale po druhom góle sa zápas zatvoril. Ja som rád, že priestor dostali aj chalani z mládeže. Šubert aj Lajčiak podali výborné výkony, takisto aj ostatní. Brankár Domaniský ukázal štandard v pohári a som rád, že sme zápas zvládli.“