Michalovciam sme strelili štyri góly a získali tri body

Futbalisti FK Železiarne Podbrezová vyhrali v nedeľnom zápase 8. kola Niké ligy na domácej pôde proti MFK Zemplín Michalovce.

FK Železiarne Podbrezová – MFK Zemplín Michalovce 4:1 (2:0)

Góly: 15. Yirajang, 44. Ďatko, 56. Galčík, 88. Depetris (pen.) – 46. Marcin

ŽK: Paraj – Bahi, Lukáč, Kyziridis, Šimko, Dzotsenidze 2x

ČK: 55. Dzotsenidze (Michalovce)

Diváci: 1127

Rozhodovali: Dzivjak – Pozor, Halíček

Podbrezová: A. Danko – Mielke, Oravec, Grešák – Ďatko (71. Slávik), Štefánik (71. Paraj), Faško (59. Deml), Sanusi – Yirajang (81. Depetris), Smékal, Galčík (82. Mašlej)

Michalovce: Lukáč – Šimko, Taraduda, Dzotsenidze, Bahi – S. Danko (57. Bednár), Shimamura (66. Žofčák), Zubairu (46. Ikoba) – Kyziridis (66. Pačinda), Marcin, Arevalo (85. van Kessel)

Podbrezová bola od úvodu lepším a aktívnejším tímom. Postupne sa dostávala aj do šancí, z ktorých vyťažila úvodný gól v pätnástej minúte zápasu. Center Ďatka z priameho kopu si našiel Alasana Yirajang a veľmi peknou hlavičkou upratal loptu na vzdialenejšiu žrď, kde Lukáč nedočiahol.

Tesne pred prestávkou sa Zelpo Aréna radovala druhý raz. Tentoraz sa Samuel Ďatko zapísal do streleckej listiny prvýkrát po svojom návrate zo Žiliny. Smékal ho našiel v pokutovom území presnou prihrávkou a mladý futbalista si rutinérsky vychutnal zakončenie okolo gólmana súpera. V prvom polčase prišiel aj nepekný moment, keď Šimon Faško v súboji so Zubairuom dostal nebezpečný zásah, ale v stretnutí pokračoval.

Druhý polčas neotvorili „Železiari“ optimálne. Zaváhanie Grešáka využil na zníženie Matúš Marcin. Napriek tomu zverenci trénera Štefana Markulíka väčšie komplikácie nedopustili. Pomohlo im vylúčenie z 55. minúty, kedy po druhej žltej karte putoval pod sprchy obranca hostí Tornike Dzotsenidze. Okrem toho sme získali aj priamy kop.

Loptu si postavil Roland Galčík a nádhernou strelou nedal Lukáčovi žiadnu šancu. Projektil z ľavačky šikovného krídelníka preletel ponad múr a od brvna sa odrazil za čiaru. Adept na gól mesiaca je teda jasný. Záverečné minúty domáci kontrolovali. Striedajúci Mašlej navyše získal pokutový kop, ktorý David Depetris premenil na prvý gól v našom drese.

V tabuľke sme z jedenásteho miesta poskočili na siedmu priečku a iba bod strácame napríklad na piaty Ružomberok. Podbrezová sa najbližšie predstaví v sobotu 28. septembra o 18:00 na pôde Trenčína. Opäť doma hráme ďalšiu sobotu 5. októbra tiež o 18:00, keď privítame Trnavu.