Danko a Mielke predĺžili zmluvy, Domaniský podpísal profesionálny kontrakt

Brankár Adam Danko a obranca Filip Mielke predĺžili zmluvy s FK Železiarne Podbrezová. Gólman Lukáš Domaniský podpísal svoj prvý profesionálny kontrakt.

Danko v minulej sezóne odchytal všetky zápasy počas našej cesty do semifinále Slovenského pohára a ďalších päť štartov pridal v Niké lige. Počas celého ročníka podával výborné výkony a dostal aj pozvánku do kempu slovenskej seniorskej reprezentácie pred európskym šampionátom.

Mielke sa stal pevnou súčasťou základnej zostavy, do ktorej prvý raz naskočil v úvodnom stretnutí jarnej časti proti Michalovciam, následne v nej bol desaťkrát. Celkovo v Niké lige odohral štrnásť zápasov, ďalších tri pridal v rámci Slovnaft Cupu.

Domaniský prišiel v zime na skúšku z FK Pohronie, kde strávil posledné dve sezóny ako člen A-tímu a potom sa stal súčasťou áčka. Počas jarnej časti zbieral zápasovú prax v Kalinove. Počas mládežníckych rokov hrával za Nitru, Trenčín či Zlaté Moravce.

„Dohodli sme sa na predĺžení spolupráce s Adamom Dankom a Filipom Mielkem. Je to z dôvodu toho, že sme obom hráčom chceli vylepšiť podmienky, keďže si to zaslúžia a stávajú sa čoraz dôležitejšími hráčmi v tíme. Počas jarnej časti ukázali veľký progres a naďalej s nimi počítame, chceme ich mať v tíme na dlhšie obdobie. Lukáš Domaniský je brankár s veľkým potenciálom, výrazne sa u nás zlepšuje a čoskoro začne tlačiť viac a viac na dvojicu pred ním. Keďže budeme mať aj farmársky tím, tak s ním chceme pracovať naďalej,“ povedal generálny manažér Miroslav Poliaček.