Štrnásťročný Róbert Mánik má za sebou skvelý štart do sezóny

FK Železiarne Podbrezová nie je len prvoligový tím hrajúci v uplynulých dvoch sezónach Niké ligy v skupine o titul. Pod logo nášho klubu patrí aj stále rešpektovanejšia akadémia vychovávajúca stále viac a viac hráčov do reprezentačných výberov. Jedným z nich aj stále len štrnásťročný Róbert Mánik, ktorý má za sebou skvelý štart do novej sezóny.

Talentovaný mladík patrí medzi ťahúňov našej „pätnástky“, v ktorej drese nastrieľal v štyroch zápasoch deväť gólov. Okrem toho si pred pár týždňami pripísal na svoje konto triumf na prestížnom turnaji pod názvom Memoriál Gejzu Princa. Spoločne s spoluhráčmi z výberu Stredoslovenského futbalového zväzu dominoval v konkurencii štyroch regionálnych slovenských výberov.

„Zostali mi veľmi pekné spomienky. Je to asi najväčší úspech, ktorý som doposiaľ dosiahol. Budem si to pamätať do konca života,“ povedal Mánik, ktorý k turnaju výberov dodal: „Bol to fantastický turnaj. Sme dobrá partia. Dobre si rozumieme a aj preto sme si víťazstvo naplno užili.“

Podľa slov nadaného futbalistu rozhodla tímovosť v kombinácii s výnimočnými individualitami. „Verili sme si od začiatku,“ povedal hráč, ktorý sa aktuálne delí o prvú priečku v tabuľke strelcov I. ligy starších žiakov U15. Na výbere však dostal veľkú minutáž na pozícii krajného obrancu. „Zahrám asi na každom poste. Nastúpil som už aj ako krídlo a stredový záložník. Najlepšie sa však cítim v ofenzívnych pozíciách,“ doplnil na záver Mánik.

Robo je hráč s výborným charakterom, povedal tréner Jabcon

„Robo je hráč s výborným charakterom. Na každom tréningu svedomito pracuje a robí maximum pre to, aby sa jedného dňa dostal na požadovanú úroveň pre profesionálny futbal a pre reprezentáciu. Predpoklady na to určite má. Musí naďalej poctivo pracovať a eliminovať slabšie stránky hry, na ktorých denne pracujeme,“ povedal tréner nášho tímu U15 Samuel Jabcon.