Slovnaft Cup začíname na pôde Chlebníc

V stredu o 17.00 h začíname cestu Slovnaft Cupom. Stretnutie 2. kola tejto pohárovej súťaže odohráme na pôde klubu TJ Tatran Chlebnice.

„Železiari“ v minulom ročníku v rámci pohárovej súťaže vyrovnali svoje maximum a len druhý raz v histórii klubu sa dostali medzi štyri najlepšie tímy. Všetko sme začali proti Čiernemu Balogu (12:0) a pokračovali cez Hamšík Academy (4:1) a Trebišov (9:0). Pamätný je štvrťfinálový duel na pôde Slovana Bratislava, v ktorom sme síce prehrávali 0:1, ale po výsledku 3:1 oslavovali veľký úspech.

Žreb nám v semifinále prisúdil Spartak Trnava, pričom v dvojzápase padol iba jeden gól. O ten sa bohužiaľ postaral Procházka už v štvrtej minúte úvodného duelu. Odveta v Zelpo Aréne nepriniesla presný zásah napriek tomu, že naši hráči podali oduševnený výkon, vypracovali si množstvo šancí a pri návšteve 3650 divákov ťažili aj z fantastickej kulisy.

Teraz sa opäť pokúsime v Slovnaft Cup prejsť čo najďalej. Prvou výzvou bude zápas proti tímu TJ Tatran Chlebnice pôsobiacom v VI. lige, kde počas doterajšieho priebehu ročníka trikrát vyhral a raz prehral. V 1. kole pohárovej súťaže tento celok vyradil Tvrdošín hrajúci o jednu ligu vyššie. Po remíze 1:1 v riadnom hracom čase rozhodovali pokutové kopy a tie zvládli lepšie domáci futbalisti (4:3).

Tím z malej oravskej dedinky v dolnokubínskom okrese vedie ako hlavný tréner Milomir Sivčevič. Rodák z mesta Teslič na území súčasnej Bosny a Hercegoviny sa ako hráč dostal na Slovensko v roku 2006 a odvety neodišiel. V najvyššej súťaži absolvoval 98 stretnutí v drese Ružomberka. Bývalý obranca hrával aj za Rimavskú Sobotu, Dolný Kubín, Tisovec, Pribiš a od leta 2022 je súčasťou klubu z Chlebníc.