Do Podbrezovej sa v rámci hosťovania vracia náš odchovanec Samuel Ďatko

Podbrezovský odchovanec Samuel Ďatko sa vracia do nášho klubu, kde bude pôsobiť do konca sezóny 2024/25 v rámci hosťovania.

„Naskytla sa nám možnosť získať Samuela na hosťovanie a tým, že je to náš odchovanec, tak vieme, čo od neho môžeme očakávať. Rozhodli sme sa do toho ísť. Verím, že Samo bude pri budovaní nového tímu prínosom na ihrisku aj v kabíne. Potrebujeme v tomto procese aj chalanov, ktorí toto prostredie dobre poznajú a majú s ním skúsenosti,“ povedal generálny manažér Miroslav Poliaček.

Rodák z Brezna prišiel do nášho klubu v mladom veku z Čierneho Balogu. Cez žiacke a dorastenecké kategórie sa ako osemnásťročný dostal do áčka, za ktoré debutoval 4. mája 2019 stretnutím proti Zlatým Moravciam. Následne sa stal plnohodnotnou súčasťou základnej zostavy.

„Pocity po návrate sú super. Prichádzam do prostredia, ktoré veľmi dobre poznám a teším sa na spoluprácu s novým realizačným tímom aj hráčmi. Vôbec som nečakal, že sa toto počas leta stane. Prišlo to nečakane. Som však rád za možnosť, ktorú mi Podbrezová dala. Verím, že jej to splatím na ihrisku svojimi výkonmi. V Žiline to bola pre mňa skvelá skúsenosť, zažil som tam úspešné obdobie. Spoznal som výborných ľudí,“ povedal Samuel Ďatko.

Ďatko odohral v rámci najvyššej súťaže a 2. ligy celkovo 122 zápasov a strelil sedem gólov. Pamätné sú jeho zásahy z minulej sezóny do siete Slovana Bratislava. Ďatko reprezentoval Slovensko v kategóriách do 19 a 21 rokov. Raz bol dokonca náhradníkom v seniorskom národnom tíme.

V januári tohto roka prestúpil do Žiliny. Odvtedy za „šošonov“ nastúpil na štrnásť súťažných stretnutí s bilanciou jedného gólu a dvoch asistencií. V Zelpo aréne sa predstavil aj v prvom kole aktuálnej sezóny 2024/25, keď prišiel na záverečných 24 minút.