Do Košíc ideme s cieľom zaknihovať prvé víťazstvo v sezóne

Tretím súperom FK Železiarne Podbrezová v novej sezóne Niké ligy bude minuloročný nováčik FC Košice. Stretnutie na východe republiky má výkop v sobotu o 20:30, v priamom prenose ho ponúkne DajTo a Voyo.

Zverenci trénera Vladimíra Cifraniča v doterajších dvoch kolách získali jeden bod za domácu remízu so Žilinou. Naposledy proti Slovanu prehrali tesne 0:1 až po góle z pokutového kopu, ktorý premenil Barseghjan. „Železiari“ však podali dobrý výkon a mali viacero šancí. Sami sa ale nepresadili, a tak sa ukázalo, že bez gólu sa uspieť nedá.

Vo vyrovnanej tabuľke sú zatiaľ minimálne rozdiely. Spomedzi dvanástich tímov doposiaľ vyhrali iba tri z nich. Podbrezovčania pritom do Košíc cestujú s cieľom potvrdiť jednu zaujímavú štatistiku. V najvyššej súťaži len raz čakali na prvé víťazstvo dlhšie, ako do tretieho kola. Počas premiérovej sezóny 2014/15 zdolali Banskú Bystricu v štvrtom kole.

Košice chcú v novej sezóne zlepšiť desiate miesto z predošlého ročníka, a tak do mužstva prišli zaujímavé posily ako Šípoš, Magda, Bokros, Takáč, Zsigmund, Niarchos či dos Santos. V prvom kole remizovali s Dunajskou Stredou po dvoch zásahoch Žana Medveda, ktorý je priebežne na čele tabuľky strelcov, naposledy prehrali v Trenčíne napriek tomu, že v druhom polčase hrali proti oslabenému súperovi.

„Úvodné dve kolá nám ukázali, že po náročnom prípravnom období si mužstvo postupne sadá. Takýto počet zmien je cítiť, ale vnímam, že ideme správnym smerom. Zlepšenie v defenzívnej činnosti a zvýšenie celkovej intenzity bolo pre nás zásadné. Samozrejme, je to potom cítiť na ofenzívnej fáze, ale to je priorita na najbližšie týždne. V Košiciach chceme nadviazať na výkon z posledného zápasu. Potrebujeme premieňať šance, zlepšiť tajming a viac kontrolovať hru,“ hovorí asistent trénera Štefan Markulík.

Počas týždňa pribudli do tímu dve kvalitné posily. Prvou sa stal mladý český záložník Ondřej Deml, ktorý prišiel z Viktorie Plzeň na hosťovanie s opciou a následne dorazil aj Adrián Slávik, ten podpísal po prestupe z Jablonca trojročný kontrakt a mal by zvýšiť konkurenciu na kraji stredovej formácie.

Dozvedeli sme sa tiež, že našim súperom v 2. kole Slovnaft Cupu sa stal TJ Tatran Chlebnice. Zápas je naplánovaný na stredu 28. augusta s výkopom o 17:00. Hrať sa bude na ihrisku súpera. V prípade zmeny hracieho dňa a času vás budeme informovať. Účastník šiestej najvyššej súťaže vyradil v stredu piatoligový ŠK Tvrdošín po remíze 1:1 na strely zo značky pokutového kopu (4:3).

Okrem toho sa farmou FK Železiarne Podbrezová od sezóny 2023/24 stal FK Poprad, ktorý je účastníkom III. ligy. Posledné dve sezóny fungovala spolupráca s Kalinovom. Podbrezová týmto krokom pokračuje v snahe o to, aby aj členovia širšieho kádra mali pravidelnú hernú prax a v prípade, že nezasiahnu do stretnutí s áčkom, tak môže zbierať skúsenosti v nižšej súťaži.