Do Podbrezovej prichádza Adrián Slávik

Novou tvárou v kabíne FK Železiarne Podbrezová sa stal 25-ročný Adrián Slávik, ktorý do nášho klubu prestupuje z FK Jablonec. Krajný obranca podpísal trojročný kontrakt.

„Hľadali sme hráča na pozíciu halfbeka, pretože sme chceli jedným hráčom vystužiť konkurenciu. Adrián už v čase, keď hral za Banskú Bystricu, bol veľmi zaujímavý. Vďaka dobrým výkonom sa dostal do českej ligy. Tam však nedostával až toľko príležitostí. Boli sme s ním v kontakte asi mesiac. Najskôr to vyzeralo, že sa prestup nepodarí, keďže si ho Jablonec chcel nechať. Nakoniec sme sa ale dohodli. Určite výrazne zvýši konkurenciu na svojej pozícii. Je v ideálnom veku. Veríme, že mu nebude dlho trvať etablovať sa. Prajem mu, nech sa mu darí,“ povedal generálny manažér Miroslav Poliaček.

Rodák z Považskej Bystrice sa cez Púchov dostal v mladom veku do Trenčína, v ktorom debutoval v seniorskom futbale. Postupne zbieral ligové štarty, hosťoval aj v Dubnici a pred sezónou 2022/23 posilnil Banskú Bystricu.

Rok pod Urpínom mu vyšiel z osobného hľadiska veľmi dobre, preto po ňom siahol český Jablonec. Vzhľadom na nižšiu vyťaženosť druhú polovicu minulého ročníka strávil na hosťovaní v cyperskom tíme Othellos Athienou.