PREVIEW: V druhom kole cestujeme na pôdu rozbehnutého Slovanu

V druhom kole novej sezóny 2024/25 sa futbalisti FK Železiarne Podbrezová predstavia v sobotu o 20:30 na pôde majstrovského Slovana Bratislava, ktorý sa nachádza vo výbornej forme. Stretnutie naživo vysiela DajTo aj Voyo.

Železiari odštartovali ročník na domácej pôde bezgólovou remízou so Žilinou, ku ktorej pomohol čistým kontom brankár Danko. Svoje súťažné debuty v podbrezovskom drese zaznamenali Koštrna, Smékal, Juritka, Depetris a Saliman.

Slovan v tejto súťažnej sezóne odohral už päť zápasov. Začínal prvým predkolo Ligy majstrov, v ktorom zdolal macedónsku Strugu 4:2 aj 2:1 a postúpili ďalej. V Celje najskôr remizoval 1:1, aby ho doma rozdrvil výsledkom 5:0. Medzitým v úvodnom kole Niké ligy zdolal nováčika z Komárna hladko 4:1.

Rozbehnutý obhajca titulu sa nachádza vo výbornej formy, o čom svedčia aj zaujímavé výkony opôr mužstva ako sú Mak, Strelec, Tolič, Barseghjan, Kucka či ďalší. My sa však budeme snažiť nadviazať na predošlé stretnutia na Tehelnom poli, ktoré nám herne, ale aj výsledkovo vyšli miestami nadmieru dobre.

Najlepšie o tom hovorí duel štvrťfinále Slovenského pohára, v ktorom Podbrezová vyhrala 3:1 a oslavovala postup. Belasí síce otvorili skóre, no Faško ešte do prestávky vyrovnal a v závere rozhodol Chyla, poistku pridal Paraj. O niekoľko dní neskôr sme v lige siahali na bod, obral nás oň až v nadstavení Marcelli.

V poslednom vzájomnom vystúpení proti Slovanu ale dokázali hráči z Horehronia na domácej pôde uspieť. V máji si najskôr dali vlastné góly Pauschek a Bakaľa, nakoniec rozhodol premiérovým zásahom v podbrezovských farbách stopér Mário Mrva. Z posledných šiestich vzájomných zápasov sme Slovan až trikrát porazili a to je štatistika, ktorou sa nemôže pýšiť len tak hocikto.