Mužstvo je dobre kondične pripravené, chlapci išli deväťdesiat minút, pochválil Cifranič

Pondelňajším popoludňajším tréningom štartuje príprava na prestížny víkendový zápas na ihrisku majstrovského Slovana Bratislava. Vráťme sa však k sobotňajšiemu úvodu nového ročníka Niké ligy, ktorý priniesol do Zelpo arény nielen slušnú divácku návštevu, ale aj jedného z horúcich kandidátov na bol o špicu tabuľky. V zápase proti MŠK Žilina tím Vladimíra Cifraniča naznačil, že opäť sa môže porovnávať aj s tými najlepšími v najvyššej súťaži. Pokiaľ v prvej štyridsaťpäťminútovke sa novozložený tím ako len hľadal, v druhej polovici stretnutia diktovali zverenci trénera Vladimír Cifraniča tempo hry, čím naznačili svoje možnosti.

„Prvý polčas bol z našej strany slabší. Žilina bola lepšia na lopte. Prečíslovala nás v strede ihriska. Neboli sme trpezliví a nemali sme dobrú ponukovú činnosť. Preto sme sa nedostávali do hry. V druhom polčase sme trochu preskupili systém a v úsekoch hry sme boli lepším mužstvom,“ povedal po stretnutí tréner Vladimír Cifranič.

Jedným z prekvapujúcich momentov stretnutia bola kondičná prevaha nášho mužstva. Čo sa ukázalo najmä v záverečných dvadsiatich minútach. „Ukazuje sa, že sme kondične dobre pripravení. Chlapci išli deväťdesiat minút,“ potvrdil hlavný tréner a dodal: „Keď sa zápas preklopil na našu stranu, cítili sme šancu na tri body. Škoda, nedotiahli sme veci v pokutovom území.“

Ak ste ešte nevideli pozápasovú tlačovú konferenciu, nájdete na klubovej FKŽP TV na YouTube.