Do Podbrezovej prichádza Frank Appiah

Do FK Železiarne Podbrezová prichádza 21-ročný ghanský ofenzívny hráč Frank Appiah, ktorý podpísal dvojročnú zmluvu.

Nevysoký futbalista je rýchlym a technicky kvalitne vybaveným hráčom. Na Slovensko prišiel v roku 2020 z domáceho tímu NADM SC do Dunajskej Stredy. Obratom putoval do Šamorína. Doposiaľ hrával v druhej najvyššej súťaži. Veľmi dobre mu vyšla uplynulá sezóna, ktorú strávil v Liptovskom Mikuláši.

S jedenástimi gólmi patril medzi najlepších strelcov súťaže. Na jar sa presadil hneď osemkrát. Na úvod letnej prípravy pred štartom sezóny 2024/25 sa Appiah predstavil v drese Liptovského Mikuláša proti Podbrezovej a strelil aj jeden gól.

„Uvažovali sme o ňom v podstate od začiatku prestupového termínu a nakoniec sme sa rozhodli ho podpísať. Očakávame od neho, že môže byť rozdielovým hráčom, či už od začiatku alebo z lavičky. Je veľmi silný v súbojoch jeden na jedného, čo budeme potrebovať, keď budeme hrať do plných. Appiah bol hlavne v jarnej časti veľmi produktívny a patril k najlepším v druhej lige. Sľubujeme si od neho veľa. Chce hrať Niké ligu, pobije sa o šancu. Samozrejme, že bude potrebovať trochu času, aby sa zžil s kolektívom a systémom. Dúfam, že naplní naše očakávania, bude sa zlepšovať a pomôže tímu k vytýčeným cieľom,“ povedal generálny manažér Miroslav Poliaček.