PREVIEW: Prvý prípravný zápas odohráme v piatok, v sobotu nás čakajú Diviaky

Futbalisti FK Železiarne Podbrezová minulý štvrtok odštartovali letnú prípravu pred novou sezónou 2024/25 v Niké lige a už v sobotu o 11:00 ich v Zelpo Aréne čaká prvý prípravný zápas proti Liptovskému Mikulášu. V sobotu príde na rad spestrenie na ihrisku tímu ŠK Dynamo Diviaky.

Liptovský Mikuláš je pre nás pomerne častým súperom v prípravnom období, keďže sme mu čelili aj v januári, kedy Podbrezová vyhrala 4:0 po dvoch góloch Galčíka a jednom od Hydaru i Sanusiho, takisto sa tieto dva tímy stretli počas júna minulého roka. Vtedy sa zrodil výsledok 4:1, trafili sa dvakrát Kabongo, raz Špyrka a Masaryk.

Počas sezóny 2022/23 sa Podbrezová a Liptovský Mikuláš dvakrát proti sebe postavili v Niké lige, boli z toho naše víťazstvá 5:2 a 1:0. Až o polovicu zo šiestich presných zásahov sa postaral Moses Cobnan. Naposledy sme s Tatranom prehrali ešte v júni 2022, takisto počas prípravného duelu (0:5).

„Úvodný blok prípravy sme absolvovali v štandardnom režime. Otestovali sme hráčov, čo je pre nás vždy dôležitá spätná väzba na to, aby sme čo najefektívnejšie nastavili proces. Prvú fázu zakončíme zápasom s Mikulášom, kde chceme vidieť ako hráči reagujú na prvé podnety z tréningového procesu. Dôležité pre nás v tejto fáze je práca na pozícii a vzdialenosti, aby sme sa postupne vedeli dostávať k súčinnostným veciam,“ povedal asistent trénera Štefan Markulík.

Zápas proti tímu ŠK Dynamo Diviaky bude mať doslova priateľský charakter a veríme, že si ho spoločne užijú nielen hráči, ale aj diváci. Z posledných rokov máme skúsenosti so stretnutiami v Hronci alebo Čiernom Balogu, kde to zakaždým bolo o dobrej atmosfére a zábave spojenej s predvedenou hrou.

Klub z Turca nás pozval pri príležitosti 100. výročia vzniku a my sme s radosťou túto ponuku prijali. Účastník IV. ligy Sever oficiálne vznikol v roku 1924. Diviaky pôsobili v okresných a krajských futbalových súťažiach. V nedávnej histórii boli najväčšími úspechmi postupy do IV. ligy v rokoch 1998 a 2015.

Program prípravných zápasov:

21.6. FK Železiarne Podbrezová – Tatran Liptovský Mikuláš (11:00)

22.6. Dynamo Diviaky – FK Železiarne Podbrezová (17:30)

29.6. FK Železiarne Podbrezová – FC Petržalka

3.7. FK Železiarne Podbrezová – KFC Komárno

6.7. FK Železiarne Podbrezová – Brno

9.7. FK Železiarne Podbrezová – Slovan Liberec (Rakúsko)

12.7. FK Železiarne Podbrezová – Wolfsberger (Rakúsko)

19.7. FK Železiarne Podbrezová – Tatran Prešov

20.7. FK Pohronie – FK Železiarne Podbrezová