Do Podbrezovej prichádza útočník Daniel Smékal

Český útočník Daniel Smékal sa stal novým hráčom FK Železiarne Podbrezová. Podpísal trojročný kontrakt.

Stále iba 22-ročný hrotový útočník alebo krídelník odohral minulú sezónu v drese Skalice. Nastúpil na 31 súťažných stretnutí, strelil päť gólov a pridal dve asistencie. Trikrát sa presadil v štyroch dueloch Slovenského pohára.

Odchovanec klubu TJ Valašské Meziříčí v roku 2019 prestúpil do Baníku Ostrava. Na konte má sedemnásť stretnutí v najvyššej českej súťaže, viac ich počas piatich sezón v tomto klube pridal za béčko.

„Daniel je hráč, ktorý pozná slovenskú ligu a prichádza na tri roky, čomu sa ja osobne veľmi teším, pretože sme neboli sami, kto mal o neho záujem. Som presvedčený o tom, že táto spolupráca môže byť úspešná. Prajem mu veľa šťastia a zdravia. Verím, že svojimi gólmi pomôže k naplneniu cieľov. Baník má právo na odkup za serióznych podmienok aj pre náš klub,“ povedal generálny manažér Miroslav Poliaček.

Samotný Smékal sa na pôsobenie v Podbrezovej veľmi teší. „Klub mal o mňa záujem už dlhšie a som rád, že sme sa dohodli. Ponuky som mal síce aj iné, ale zo strany Podbrezovej bol najväčší dlhodobý záujem. Chcem pomôcť tímu sa znova dostať do prvej šestky,“ nechal sa počuť český futbalista.