Reprezentanti majú za sebou záverečné vystúpenia

FOTO: Slovenský futbalový zväz

V predchádzajúcich dňoch naši Železiari, nominovaní do reprezentačných výberov, absolvovali svoje vystúpenia v najcennejšom drese.

18-ka vycestovala na medzinárodný turnaj v Portugalsku, kde sa však tímu, vedenému kapitánom Šimonom Faškom, nedarilo. Prehrali s domácim Portugalskom 0:1), s Českom (1:3) a v záverečnom zápase aj s Fínskom (0:1). Teší nás, že do hry zasiahli všetci nominovaní Železiari, Faško, Kuťka aj Petruška, ktorý bol strojcom jediného presného zásahu v zápase s Českom. Všetci traja odohrali proti Fínsku kompletných 90 minút.

O niečo spokojnejší môžu byť reprezentanti do 19 rokov, medzi ktorými sa predstavil Andy Masaryk a Samuel Mašlej. S tímom vycestovali na dva zápasy v Severnom Írsku, ktoré zhodne skončili remízou (2:2 a 1:1). Remízu v úvodnom zápase zabezpečil vyrovnávajúcim gólom Andy Masaryk. Obaja hráči zasiahli do obidvoch zápasov. Andy odohral v prvom súboji plných 90 minút, v druhom sa predstavil len v druhom polčase. Samuel Mašlej naskakoval do zápasov v pozícii náhradníka a pripísal si na konto 25, resp. 23 cenných reprezentačných minút.

21-ka odohrala v domácom prostredí zápasy proti Azerbajdžanu a Moldavsku. Tím, v ktorom figurovali Železiari Adam Danko, Filip Mielke a Nicolas Šikula, uspeli v prestrelke s Azerbajdžanom 3:2, ale tesne nestačili na moldavských rovesníkov (0:1). Náš brankár dostal príležitosť v základnej zostave proti Moldavsku, keď odchytal prvý polčas a inkasoval z penalty. Filip Mielke si pripísal na repre konto 27 minút a Nicolas Šikula odohral v oboch zápasoch plných 90 minút.

Pozorne sme sledovali aj vystúpenia Gambijskej reprezentácie, v ktorej si premiérový štart za A tím pripísal Mahmudu Bajo. Jeho tím absolvoval dva kvalifikačné zápasy o postup na majstrovstvá sveta. V úvodnom vystúpení Gambia zdolala Sejšely vysoko 5:1 a náš stredopoliar odohral v najcennejšom drese 12 minút. Druhý kvalifikačný zápas proti Gabonu sledoval iba z lavičky. Jeho tím podľahol súperovi v zaujímavej prestrelke 2:3.

Železiari nazbierali v reprezentácii ďalšie mimoriadne cenné skúsenosti, ktoré veríme, že naplno zúročia v prospech nášho tímu. Z reprezentačných zrazov sa presúvajú naspäť na Horehronie, aby sa naplno zapojili do letnej prípravy, ktorá štartuje už zajtra.