Reprezentanti do 21 rokov bodovali naplno, 19-ka remizovala, 18-ka tesne podľahla Portugalsku

FOTO: Slovenský futbalový zväz

Mladí slovenskí reprezentanti včera odohrali svoje prvé zápasy a pozorne sme sledovali dianie na trávniku, keďže vo všetkých kategóriách majú svoje zastúpenie aj naši Železiari.

21-ka zdolala Azerbajdžan 3:2, pričom už do polčasu viedla dvojgólovým rozdielom. Nicolas Šikula nastúpil v základnej zostave a odohral celý prvý polčas, Filip Mielke naskočil do druhého polčasu. Obaja Železiari tak prispeli k víťazstvu Sokolíkov. Brankár Adam Danko sledoval zápas iba z lavičky.

19-ka remizovala v úvodnom vystúpení v Severnom Írsku 2:2 a všetky góly padli v prvom polčase. Na vedúci gól našich reprezentantov odpovedali Iri dvogólovou otočkou, ale o deľbe bodov rozhodol Andy Masaryk, ktorý potvrdil povesť reprezentačného kanoniéra. Samuel Mašlej nastúpil do zápasu v 66. minúte.

Reprezentanti do 18-rokov vstúpili do medzinárodného turnaja v Portugalsku tesnou prehrou 0:1 s domácimi rovesníkmi. S kapitánskou páskou viedol náš tím Šimon Faško, ktorý spoločne s Pavlom Kuťkom odohral plných 90. minút. V základnej zostave figuroval aj Róbert Petruška, ktorý striedal v 74. minúte.

Dnes budeme sledovať zápas Gambijskej seniorskej reprezentácie, v ktorej sa na svoj prvý štart za A tím pripravuje Mahmudu Bajo. O 18:00 privítajú v kvalifikačnom zápase na Majstrovstvá sveta Sejšely.