Štartuje séria reprezentačných zápasov, v najcennejšom drese nechýbajú naši Železiari

V najbližších dňoch odohrajú zápasy reprezentanti do 18, 19, aj 21 rokov. V každej vekovej kategórii majú zastúpenie aj naši Železiari.

Už dnes o 18:30 nastúpi naša 21-ka proti rovesníkom Azerbajdžanu. V nominácii trénera Jaroslava Kentoša figurujú Adam Danko a Filip Mielke, ktorých dopĺňa Nicolas Šikula, aktuálne pôsobiaci v Pohroní. Ďalšia previerka čaká Sokolíkov v utorok o 18:30, proti Moldavsku. Oba zápasy môžete sledovať naživo prostredníctvom priamych prenosov na JOJ Šport.

Reprezentačná 19-ka odcestovala na dva zápasy do Severného Írska. V zostave Alberta Rusnáka nechýba reprezentačný ostrostrelec Andy Masaryk, ani Samuel Mašlej, ktorý jarnú časť odohral v drese Pohronia. Prvý zápas čaká našich mladíkov už dnes o 19:00 v Belfaste, druhý odohrajú v pondelok o 19:00 v Larne.

Program dnešného dňa uzavrie o 19:00 slovenská 18-ka, úvodným zápasom na turnaji v Portugalsku. Prvým súperom našich sokolíkov budú domáci Portugalci, v nedeľu o 16:00 si zmerajú sily s rovesníkmi z Česka a v utorok o 16:00 ich čaká Fínsko. V nominácii trénera Martina Fabuša sa objavili Pavol Kuťka, Šimon Faško, aj Róbert Petruška, ktorý na jar obliekal dres Pohronia.

Pozorne budeme sledovať aj výkony Gambie v kvalifikácii na Majstrovstvá sveta. Mahmudu Bajo čaká na svoj premiérový reprezentačný štart v seniorskom výbere a ten môže prísť už v sobotu o 18:00 proti Sejšelom. Ďalší zápas odohrá Gambijská repre v utorok o 21:00 proti Gabonu.

Všetkým naším reprezentantom držíme palce a ich výkony budeme pozorne sledovať.