Danko a Mielke nominovaní do reprezentácie U21

Realizačný tím reprezentácie do 21 rokov na čele s trénerom Jaroslavom Kentošom oznámil 24-člennú nomináciu hráčov na dva medzištátne zápasy, ktoré sokolíci odohrajú v Senci proti Azerbajdžanu (7. júna o 18:30) a Moldavsku (11. júna o 18:30).

Súčasťou výberu je prvýkrát v kariére aj náš brankár Adam Danko, ktorý si pred niekoľkými dňami zatrénoval aj na reprezentačnom kempe seniorskej reprezentácie v Šamoríne. Ide o jeho prvú pozvánku do reprezentácie U21.

„Brankárov máme vyskautovaných viacero. Na tomto poste disponujeme slušnou kvalitou. Keďže k dispozícii okrem Surovčíka nie je ani Belko, rozhodli sme k Tomášovi Frühwaldovi nominovať Adama Danka, ktorý začal chytať za Podbrezovú a odchytal veľmi dobré zápasy, a Dominika Ťapaja, ktorý odchytal zhruba šesť zápasov za áčko Ružomberka a počínal si taktiež veľmi dobre. Okrem nich sledujeme, samozrejme, aj ďalších brankárov,“ povedal asistent trénera Tibor Goljan.

Druhý raz sa v tejto vekovej kategórii predstaví obranca Filip Mielke. Okrem nich tréner Kentoš povolal aj Nicolasa Šikulu, ktorý momentálne nastupuje za Pohronie.

Medzi náhradníkmi figuruj ďalší traja naši hráči, menovite Šimon Faško, Vincent Chyla a Andy Masaryk.