Danko bol nominovaný na kemp seniorskej reprezentácie Slovenska

Náš mladý brankár Adam Danko dostal pozvánku na prípravný kemp seniorskej reprezentácie, ktorý sa v týchto dňoch koná v Šamoríne.

Dvadsaťročný gólman v tejto sezóne odchytal všetky zápasy počas našej cesty do semifinále Slovenského pohára a ďalších päť štartov pridal v Niké lige. Počas celého ročníka podával výborné výkony a teraz mu je odmenou aj možnosť trénovať s najlepšími slovenskými futbalistami.

Na reprezentačnom zraze tak má Podbrezová hneď dvoch hráčov, keďže od úvodu je jeho súčasťou obranca Marek Kristián Bartoš. Ten svojho mladšieho spoluhráča uvítal rázne: „Budeš to mať veľmi drahé, to boli jeho prvé slová,“ prezradil Danko.

Po náročnej sezóne si Adam vychutnával niekoľko voľnejších dní, ale keď mu zavolal tréner brankárov Ján Novota, tak neváhal ani sekundu: „Pocity boli neopísateľné, mal som veľkú radosť. Spravil som všetko pre to, aby som sa čo najrýchlejšie dostavil na zraz. Zatiaľ som absolvoval jeden tréning, ktorý bol super, užil som si atmosféru, aj chalanov, správali sa veľmi profesionálne,“ povedal.

„Znamená to pre mňa veľmi veľa. Mať možnosť zatrénovať si s tak skúsenými hráčmi. Som hrdý na to, že môžem byť v reprezentácii a zobrať si z toho niečo do svojej seniorskej kariéry. Som šťastný.“

Danko dostal šancu po tom, ako pre zranenie z kempu musel odísť Ľubomír Belko: „Prajem mu skoré uzdravenie,“ doplnil.