PREVIEW: V Trnave náš čaká posledný zápas sezóny

Futbalisti FK Železiarne Podbrezová odohrajú v sobotu o 17:00 posledný zápas sezóny 2023/24. V záverečnom kole sa predstavia na ihrisku Spartaka Trnava. Priamy prenos poskytne VOYO.

Podbrezová a Trnava sa v tejto sezóne stretnú už šiesty raz, čo je z hľadiska nášho klubu v podstate nový rekord. Vrátane blížiaceho sa sobotného duelu oba celky nastúpili proti sebe štyrikrát v Niké lige a dva razy si zmerali sily v rámci semifinále Slovnaft Cupu. Po dobre známych okolnostiach nakoniec postúpili hráči z malého Ríma, ale vo finále nestačili na Ružomberok.

Železiari s určitosťou ukončia sezónu na šiestom mieste ligovej tabuľky, čo je po štvrtej (2022/23) a piatej (2016/17) priečke tretie najlepšie umiestnenie v histórii klubu. Okrem toho zverenci trénera Romana Skuhravého druhý raz v histórii postúpili do semifinále Slovenského pohára, takže suma-sumárum sa dá hovoriť o najlepšej sezóne vo viac ako storočnej histórii Podbrezovej.

V zatiaľ poslednom zápase sme prelomili negatívne série a vyhrali nad Slovanom Bratislava. Do vedenia nás poslal vlastný gól Pauscheka a aj keď zásah Bakaľu do vlastnej svätyne skóre vyrovnal, tak hrdinom sa stal obranca Mário Mrva a jeho prvý presný zásah v drese tímu z Horehronia.

Aj keď je ročník 2023/24 na konci, tak zaujímavý program v Podbrezovej nekončí, pretože 1. júna sa uskutoční v Zelpo Aréne exhibičný zápas legiend podbrezovského futbalu. Výkop stretnutia je o 15:00. V rovnaký deň na rovnakom mieste o 10:00 začína Deň detí, čiže program bude veľmi pestrý a bohatý, zabavia sa všetky vekové kategórie. Tešiť sa môžete na množstvo atrakcií pre najmenších, bohatú tombolu a nakoniec pútavé súboje legiend priamo na ihrisku.

Vstup pre deti je zadarmo, ale je nutné registrovať sa na priloženom linku cez formulár. V prípade, že rodičia svoje deti zaregistrovali ako zamestnanci Železiarní Podbrezová cez fabriku, tak vás poprosíme, aby ste formulár nevypĺňali. Týka sa iba detí, ktoré nie sú zaregistrované prostredníctvom ŽP. Registrovať sa môžete najneskôr do 23. mája.

Dotazník nájdete na tomto odkaze