Jar sme otvorili úspešne a zaknihovali 70. výhru v Niké lige

Futbalisti FK Železiarne Podbrezová otvorili jarnú časť Niké ligy 2023/24 úspešne, pretože v 19. kole na domácom trávniku zdolali MFK Zemplín Michalovce.

FK Železiarne Podbrezová – MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:0)

Góly: 2. Paraj, 69. Sanusi –  77. Marcin (pen.)

ŽK: Paraj – Niarchos

Rozhodovali: Dohál – Štrbo, Košecký

Diváci: 741

Podbrezová mala skvelý úvod zápasu, pretože už v 2. minúte po chybnej rozohrávke brankára Freliha prihral Kováčik na hranicu pokutového územia a René Paraj loptu upratal k žrdi – 1:0. Na ďalšie príležitosti sa čakalo do záveru úvodného dejstva, keď Arevalo zamestnal Reháka. Na druhej strane chcel Kováčik po zranenej strele ruku a penaltu, tá sa nepískala.

Hneď po zmene strán si Kabongo nabehol na pas za obranu, fauloval ho Frelih a domáci získali pokutový kop. Faulovaný český útočník však neuspel, nakoľko slovinský brankár vystihol smer a pokus po trávniku zastavil. Potrebnú istotu dodal domácim druhý zásah v 69. minúte. Kováčik presným pasom na zadnej žrdi našiel Ridwana Sanusiho a ten napol sieť – 2:0.

Peter Kováčik má na konte už deväť asistencií, čo je jasne najviac v celej Niké lige. Michalovce každopádne zdramatizovali záver, keďže Bartoš fauloval Matúša Marcina a kapitán Zemplínčanov sa z bieleho bodu nepomýlil. Brankár Ivan Rehák inkasoval prvýkrát gól vo svojom druhom stretnutí medzi slovenskou elitou – 2:1.

Jarnú časť sme otvorili úspešne a zaznamenali prvú výhru v tejto časti súťaže. Premiérovo v základnej zostave na úrovni Niké ligy nastúpil mladý Filip Mielke. Prvý duel v najvyššej súťaži zaznamenal Vincent Chyla. Kapitán Mikuláš Bakaľa odohral 50. duel v Niké lige.

Podbrezová vyhrala jubilejný 70. zápas v najvyššej súťaži.

Roman Skuhravý: „Nepekná výhra, ale napriek tomu zaslúžená. Na hráčoch bolo vidieť prechod z umelej trávy a tlak z prvého zápasu, takisto dosť zmien v základnej zostave, takže sme boli takí kŕčovití. Až som sa pousmial, aké jednoduché situácie sme si sami skomplikovali. Každopádne, boli sme nebezpečnejšie mužstvo a zaslúžene sme vyhrali. Prvé kolo po prestávke je nevyspytateľné. Michalovce hrajú o holý život. Dnes pre nás boli dôležité tri body. Verím, že to mužstvo upokojí. Potrebujeme čím skôr získať presnosť a kontrolu. Potešilo ma, že sme sa popasovali s osobnými súbojmi v defenzíve.“