Roland Gerebenits: Dobrú formu chcem ukázať aj v lige

Generálkou proti druholigovému Slavoj Trebišov ukončili Železiari zimnú prípravu pred jarnou časťou II. futbalovej ligy. Pod vedením Mikuláša Radványiho odohrali naši chlapci 7 prípravných stretnutí s bilanciou 6 výhier a 1 prehra.  Štyri víťazstva prišli nad fortunaligovými mužstvami – FK Senica (4:1), FK Pohronie (4:1), ŠKF Sereď (4:1), FC Vion Zlaté Moravce (2:0). Dvakrát sme v príprave zdolali Slavoj Trebišov po výsledkoch 3:0 a 3:1 a jediná prehra prišla na pôde MŠK Žilina (2:7). V zimnej príprave zaťažili Železiari kontá súperových brankárov spolu 22 krát, pričom najväčší podiel na tom mal šesť gólový Roland Gerebenits, ktorý sa stal našim najlepším strelcom v príprave.

„Zimná príprava prebehla veľmi dobre. Odohrali sme veľa dobrých zápasov, v ktorých sme sa mohli porovnať s kvalitnými súpermi najmä z Fortuna ligy. Počas prípravy sme nabrali potrebnú kondíciu a aj podľa nálady v kabíne si myslím, že môžeme byť všetci spokojní,“  začal na úvod svoje rozprávanie Roland Gerebenits. V príprave sme iba raz odchádzali z ihriska ako porazení a aj to proti aktuálne tretiemu celku Fortuna ligy MŠK Žiline, kde sme prehrali vysoko 7:2. „Výsledky v príprave nás samozrejme veľmi tešia. Myslím si, že sme sa prezentovali zaujímavým herným prejavom a okrem zápasu v Žiline sme boli aj lepším a dominantnejším tímom na ihrisku vo všetkých zvyšných zápasoch a z toho plynuli aj naše tímové výsledky,“  zhodnotil výsledky mužstva v príprave rodák zo Žiliny. Stále len 20 ročný útočník k nám pred sezónou zavítal z MŠK Žilina, no v jesennej časti nastúpil Roland len do šiestich zápasov, v ktorých odohral iba 188 minút a strelecky sa nepresadil.  Zdá sa, že pod novým trénerom Mikulášom Radványim bude „Gere“ dostávať oveľa viac priestoru. „ Každý jeden hráč ťažko zvláda to keď nehráva. Je na každom, ako sa so svojou situáciou vysporiada. Ja som sa snažil na tréningu robiť čo najviac preto, aby som sa dostal do základnej zostavy, žiaľ na jeseň tých šancí bolo málo. Veľmi ma teší, že pod novým trénerom dostávam toľko šancí. Snažím sa mu to v každom stretnutí splatiť a zatiaľ sa mi to darí. Dúfam, že budem ďalej podávať také výkony, aby som mohol hrať čo najviac a pomáhať mužstvu k výhram,“ vrátil sa k neľahkej situácii z jesenne Roland a ďalej opisuje čo všetko je za výbornou formou z prípravy: „Hneď po skončení jesennej časti som to zobral s plnou vážnosťou. Nepamätám si deň, kedy som mal počas prípravného obdobia voľno. Cez prípravné obdobie a vianočné sviatky som futbalu obetoval maximum, ostal som správne nastavený a svedomito dodržiaval životosprávu. Som rád, že sa to vyplatilo a mohol som tímu pomôcť v príprave svojimi gólmi. Predsa len som útočník a strieľanie gólov je mojou úlohou. Moje góly sú vizitkou celého tímu a je to aj o zosúladení so spoluhráčmi, s ktorými si na ihrisku veľmi dobre rozumieme,“  pochvaľuje si tímovú spoluprácu náš najlepší strelec v zimnej príprave a ako dodáva, len ťažko si spomína na doposiaľ lepšiu zimnú prípravu vo svojej kariére: „Po generálke s Trebišovom som nad tým rozmýšľal a veru, čo si pamätám, tak toto je zatiaľ moja najlepšia príprava v kariére. Chcel by som si moju dobrú formu preniesť aj do ligy,“ hovorí odhodlane sympatický mladík a zároveň vyzdvihuje veľký prínos nového trénera a jeho realizačného tímu pre mužstvo: „Myslím si, že každý si všimol, že sme začali hrať iným systémom. Mne osobne sa páči, že tréner priniesol do mužstva obrovské skúsenosti, pokoj, istotu a rozvahu. Priniesol aj nové prvky, ktoré sa snažíme dostávať do hry, ale hlavne výborne funguje chémia medzi kabínou a trénerom.“  

Železiari majú týždeň na to, aby doladili posledné detaily a víťazne vstúpili do jarnej časti sezóny. Hovorí sa, že príprava a prípravné zápasu sú diametrálne odlišné od ligových súbojov. Uvedomuje si to aj Roland: „Je to tak. Aj tréner nám neustále opakuje, že je to len príprava a až liga nám ukáže ako sme pripravení. Myslím si, že sme nadobudli počas zimy správne zdravé sebavedomie a už je len na nás ako vstúpime do ligy. Všetci v kabíne sa už tešíme na prvé jarné kolo. Budeme sa snažiť počas týždňa doladiť posledné detaily, správne sa namotivovať a verím, že uspejeme hneď v prvom jarnom kole,“ zakončil svoje rozprávanie Roland Gerebenits.